Limburgse aspergesalade
Deze aspergesalade staat zo op tafel en ik kan je verzekeren het is een erg smakelijke aspergesalade. Lekker met een aardappeltje, en augurkje, zilveruitje en gekookte eieren.
Voordeel van deze salade, deze kan je echt natriumarm maken want augurken, zilveruitjes en zelfs mayo is natriumarm te koop. Gebruik je verse zalm, moet je er wel voor zorgen dat deze supervers is, vraag het even na bij de visboer of je de zalm rauw kan eten door de salade. Durf je verse zalm niet aan, of is de visboer dicht, gebruik dan en blikje zalm. Bekijk even het etiket en koop de zalm met het minste zout. Zo bespaar je weer wat zout in je eten!
Limburgse aspergesalade
Salade
6 personen
30 minuten
Ingrediënten
750 g asperges
200 gr verse zalm of uitgelekte zalm uit blik , in stukjes
3 gekookte eieren
250 g krielaardappelen, gaar gekookt
50 g augurkjes
2 tomaten
300 ml mayonaise
2 eetlepels zilveruitjes
versgemalen peper
1 little gem (slasoort)
Bereiding
Schil en kook de asperges in een bodem met water in ca. 15 min. gaar. Snijd de gare krielaardappeltjes in schijfjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Hak 2 eieren fijn en snijd 1 ei in partjes.
Snijd de asperge en augurken in stukjes van 1,5 cm, hou wat mooie aspergepunten achter ter decoratie. Beleg 4 borden met een bedje van sla.
Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei. Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper. Verdeel de aspergesalade op de bedjes van sla.
Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten, partjes ei en blaadjes little gem.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥