Recept asperges met zalm en sinaasappelsaus

Recept asperges met zalm en sinaasappelsaus

Dit recept asperges met zalm is een moderne variant van een klassiek gerecht. De saus kost je even wat tijd om te maken, maar het is zeker de moeite waard om klaar te maken. Want de smaak van de sinaasappelsaus is heel speciaal en het is een echt restaurant recept. Dus voor dit gerecht hoef je de deur niet uit, maar gezellig met z’n allen aan tafel en even de keuken in.

Dit is een recept asperges met zalm maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten van asperges met zalm, zoals Asperge en zalmpakketjes met kruidenboter, ook een recept met verse zalm in plaats van gerookte zalm, beter voor je gezondheid met minder zout.

Dus neem even de tijd om ontspannen te koken en heerlijk bezig te zijn om dit speciale gerecht van asperges met zalm en sinaasappelsaus te bereiden.

Asperges met zalm en sinaasappelsaus

voor 4 personen

30 minuten

Ingrediënten

400 gram witte asperges

400 gram verse zalm

Voor de saus

3 sinaasappels

1 dl witte wijn

125 ml slagroom

3 sjalotjes

20 gram boter

peper

fijngehakte verse dragon

fijngehakte verse peterselie

50 gram koude boter

Bereiding

Verwijder als eerste de graten van de zalm. Snijd de zalm vervolgens in schuine plakjes en zet deze afgedekt weg. Kook de asperges volgens het basisrecept en zet deze warm weg.

Voor de saus

Spoel de sinaasappelen af met heet water en schil ze zo fijn mogelijk. Houd wat schil apart voor de garnering. Pers ze vervolgens uit en vermeng 2 dl van het sap met 1 dl witte wijn. Laat het mengsel samen met de sinaasappelschillen tot de helft inkoken. Voeg de helft van de slagroom toe en laat verder inkoken tot je ongeveer 1,25 dl overhoudt.

Snipper de sjalotjes fijn, verhit boter in de pan en fruit de sjalotjes glazig. Voeg hier de saus aan toe en laat 5 minuten koken. Wrijf de saus door een zeef en breng op smaak met peper en dragon. Roer de koude boter in kleine stukjes door de saus. Klop vervolgens de slagroom stijf en schep deze door de saus.

Verwarm de oven voor op 180° C.

Smeer 4 borden in met boter, leg de asperges erop en drapeer hier overheen de zalm. Bestrooi de zalm met peper en giet de sinaasappelsaus over het geheel heen. Grill het geheel 2 tot 3 minuten in de voorverwarmde oven tot de saus goudbruin is. Garneer het gerecht met de achtergehouden sinaasappelschil en de peterselie.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.


Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!