Zalmtartaar met gemarineerde asperges
Verse zalm is zo lekker, zorg wel dat je verse zalm koopt. Vraag de visboer naar zalm voor sashimi, dat is zalm om vers te eten. De visboer weet dan dat hij zijn beste zalm aan je moet verkopen.
En dan de verse zalm samen met wat de asperges, een prachtig smaakcombinatie voor een bijzonder etentje!
Zalmtartaar met gemarineerde asperges
Voorgerecht
4 personen
20 min. + 1 uur wachten
Ingrediënten
250 g witte asperges, geschild
1 theelepel natriumarme mosterd
2-3 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie extra vierge
300 g zeer verse zalmfilet (zie tip)
2 eetlepels crème fraîche
1,5 eetlepels dille, fijngehakt
Nodig
kookring (5 cm ø)
Bereiding
Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
Klop een dressing van de mosterd, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
Snijd de zalmfilet in piepkleine blokjes (2-3 mm). Meng de zalmfilet met de crème fraîche. Breng op smaak met 1-2 el citroen, 1 el dille en peper. Bewaar de zalmtartaar in de koelkast.
Leg de kookring op een bord. Schep er 1/4 zalmtartaar in. Verwijder de kookring en maak zo nog drie borden. Verdeel de gemarineerde asperges over de zalmtartaar. Bestrooi met de rest van de dille. Lekker met knapperig stokbrood.
Tip: neem voor deze rauwe bereiding van zalm de meeste verse zalm die verkrijgbaar is. Liever geen rauwe zalm? Met gerookte zalmfilet is dit ook een heerlijk voorgerecht. Of maak eens een combinatie van rauwe en gerookte zalmfilet.
Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥