Zalmtartaar met gemarineerde asperges Makkelijk en simpel voorgerecht!

Zalmtartaar met gemarineerde asperges

Verse zalm is zo lekker, zorg wel dat je verse zalm koopt. Vraag de visboer naar zalm voor sashimi, dat is zalm om vers te eten. De visboer weet dan dat hij zijn beste zalm aan je moet verkopen.

En dan de verse zalm samen met wat de asperges, een prachtig smaakcombinatie voor een bijzonder etentje!

Zalmtartaar met gemarineerde asperges

Voorgerecht

4 personen

20 min. + 1 uur wachten

Ingrediënten

250 g witte asperges, geschild

1 theelepel natriumarme mosterd

2-3 eetlepels citroensap

3 eetlepels olijfolie extra vierge

300 g zeer verse zalmfilet (zie tip)

2 eetlepels crème fraîche

1,5 eetlepels dille, fijngehakt

Nodig

kookring (5 cm ø)

Bereiding

Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.

Klop een dressing van de mosterd, 1 el citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.

Snijd de zalmfilet in piepkleine blokjes (2-3 mm). Meng de zalmfilet met de crème fraîche. Breng op smaak met 1-2 el citroen, 1 el dille en peper. Bewaar de zalmtartaar in de koelkast.

Leg de kookring op een bord. Schep er 1/4 zalmtartaar in. Verwijder de kookring en maak zo nog drie borden. Verdeel de gemarineerde asperges over de zalmtartaar. Bestrooi met de rest van de dille. Lekker met knapperig stokbrood.

Tip: neem voor deze rauwe bereiding van zalm de meeste verse zalm die verkrijgbaar is. Liever geen rauwe zalm? Met gerookte zalmfilet is dit ook een heerlijk voorgerecht. Of maak eens een combinatie van rauwe en gerookte zalmfilet.

Dit recept is beschikbaar gesteld door het Nederlands asperge centrum en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!