Broodje zalmburger
Broodje zalmburger
Heerlijk eindelijk eens een gezonde burger, een broodje zalmburger. Deze maak je natuurlijk heel makkelijk zelf! Je hebt er niet veel spannende ingrediënten voor nodig. Kan je de verse dille niet vinden, geen probleem en vervang deze dan door de gedroogde versie maar dan is 1 theelepel al voldoende. Want een gedroogd kruid is vele malen sterker dan een vers kruid.
Zorg ervoor dat je verse zalm gebruikt en een sausje van yoghurt en mayonaise is minder zout dan een sausje alleen van mayo. Yoghurt bevat maar 15% natrium in vergelijking met mayonaise. Dus altijd een verstandigere keuze om sausjes mee te maken!
Broodje zalmburger
4 personen
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Ingrediënten
400 gram verse zalmfilet, direct uit de koelkast
2 sneetjes oud brood
25 gram gepelde pistachenootjes (ongezouten)
2 eiwitten
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
(citroen)peper (versgemalen)
2 eetlepels verse dille, gehakt
3 eetlepels boter of vloeibare margarine
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise (zoutarm)
4 volkoren piramide broodjes
½ komkommer, in plakjes
Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine. Voeg de pistachenootjes toe en maal het geheel tot een fijne panade. Voeg wat peper naar smaak toe. Doe dit mengsel over op een bord.
Klop in een diep bord één van de eiwitten los. Snijd de zalm in stukken en hak ze in de keukenmachine in heel kleine stukjes samen met het eiwit. Meng het andere eiwit met de gemalen koriander en royaal citroenpeper. Schep er tot slot 1 eetlepel dille door.
Vorm het zalmmengsel tot vier burgers. Haal ze eerst door het losgeklopte eiwit en daarna door het broodkruim. Druk het broodkruim goed aan. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalmburgers in 6-8 minuten goudbruin en net aan gaar, keer ze regelmatig. Meng de yoghurt met mayonaise, 1 eetlepel dille en peper naar smaak. Snijd de piramides open en bestrijk de snijvlakken met dit sausje. Verdeel de plakjes komkommer over de onderkanten en leg de zalmburgers erop.
Bereidingstip
Vervang de dille door dragon en voeg wat mosterd toe. Bij andere vissoorten is het lekker om ook wat gemalen komijn en sinaasappelrasp toe te voegen. Of laat deze kruiden weg en voeg kerriepoeder of currypasta toe. En in plaats van burgers kun je ook balletjes maken en deze met het sausje serveren als borrelhapje.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥