Empanada met zalm
Empanada met zalm
Deze empanada met zalm worden in dit recept gemaakt met verse zalm, in het originele recept wordt gebruik gemaakt van rode zalm uit blik. Ook lekker, maar veel zouter en het smaakt minder naar echte zalm. Dus neem de tijd om deze prachtige empanada’s te maken, heb je geen tijd om deeg te maken kan je ook bladerdeeg gebruiken, maar helaas ook daar zit meer zout in dan in je eigen gemaakte deeg.
Dus indien je goede en heerlijke empanada met zalm wilt maken, volg dan dit recept. Ze smaken heerlijk bij de borrel of als voorgerecht bij een etentje. Ook lekker als snack op de bank bij een goede Mexicaanse film!
Borrelhapje / Amuse
30 – 45 min bereidingstijd
4 personen
Empanada met zalm
Ingrediënten
250 gram bloem
2 eieren
4 eetlepels olijfolie
75-100 ml witte wijn
300 g verse zalm, in kleine blokjes gesneden (of 2 blikjes rode zalm, uitgelekt en in stukjes)
3 eetlepels olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
½ eetlepel pittige paprikapoeder
zwarte peper, versgemalen
2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de bloem in een kom met het ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel is en laat het afgedekt rusten.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui en paprika met de paprikapoeder naar smaak erdoor. Smoor de paprika afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Snijd de zalm in kleine blokjes.
Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak een voor een uit tot dunne ronde lappen met een doorsnede van 15 cm. Strijk de gesmoorde paprika over het deeg uit. Verdeel de zalm over een helft van de deeglappen. Strooi de oregano met wat peper erover. Vouw de andere deeghelft over de zalm en druk de rand tussen duim en wijsvinger dicht. Leg de empanada ’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak ze een richel onder het midden in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de empanada’s minstens een kwartier rusten voordat u ze aansnijdt.
Uit: kookboek “Over Vis & Vis”
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥