Empanadas met pittig rundvlees
Empanadas met pittig rundvlees
Mjammie, wat zijn deze empanadas lekker! En ook nog eens simpel te maken. Lekker voor bij de borrel, een picknick of als een makkelijke gerecht in de zomer geserveerd met een salade.
Je kan ze ook al van te voren maken, zodat je ze opwarmt als je gaat eten, ze kunnen overigens ook koud gegeten worden.
Empanadas met pittig rundvlees
4 personen
20 minuten voorbereidingstijd
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
15 g ongezouten boter
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
150 g rundergehakt
25 g amandel (schaafsel)
25 g rozijnen
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1 blikje tomatenpuree (à 68 g) (met het minste zout)
rode tabasco
snufje peper
2 eetlepels koriander (vers, fijngehakt)
6 plakjes deeg (voor hartige taart, ontdooid)
1 ei
1/2 dl chilisaus (zoete)
1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Verhit de boter met de olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook goudgeel en glazig. Voeg het gehakt toe en bak het bruin en rul. Bak het amandelschaafsel en de rozijnen 3 minuten mee en voeg het kaneelpoeder, de komijn, de gemalen koriander (ketoembar), de tomatenpuree, ½ dl water, Tabasco en peper toe. Neem de pan van het vuur. Schep er de helft van de verse koriander door en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Steek uit vijf plakjes elk vier cirkeltjes en rol deze iets verder uit. Verdeel het gehaktmengsel erover, maak de randen vochtig en vouw ze dicht. Steek sterretjes of andere vormpjes uit het resterende plakje deeg voor garnering. Leg de empanadas op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met losgeklopt ei. Plak de sterretjes erop. Bak de empanadas in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten af. Roer de overige koriander door de chilisaus. Serveer de empanada met de zoete chilisaus.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥