Eten met plezier
Eten met plezier
Het dieetboek voor nierpatiënten ‘Eten met plezier’ is een uitgave van de Nierstichting. Inmiddels zijn er al verschillende uitgaves verschenen van ‘Eten met plezier’. De laatste uitgave is van eind 2012 en is een goede update van de voorgaande edities. De eerste druk verscheen in 1993. Het boek is geschreven door Anke Spijker en Trudeke Struijk-Wielinga.
Er is een duidelijke opbouw van het boek gekozen en eerst gaat men in op de verschillende voedingswaarden en mineralen. Daarna komen verschillende hoofdstukken over bepaalde diëten bij de verschillende niervervangende behandelingen.
Dieetboek voor nierpatiënten
Maar waar het boek vooral voor bedoeld is, als kookboek, worden in de verschillende hoofdstukken vele recepten beschreven met prachtige foto´s die je uitnodigen het gerecht ook klaar te maken.
Bij alle gerechten wordt het kalium, natrium, eiwit en fosfaat vermeld. Zo kan je snel zien of een gerecht goed past in jouw dieet. De ene persoon moet wat meer letten op kalium en de andere op natrium of eiwit en fosfaat. Het is een boek geschreven voor nierpatiënten, maar kan ook goed gebruikt worden door hartpatiënten omdat het zout / natrium duidelijk wordt aangegeven.
Boek online bestellen
Het boek is een inspiratie bron voor mensen die minder zout willen eten. Wil je het graag in huis hebben, het boek kan je bestellen bij Bol.com voor 24,50 euro en wordt gratis thuisbezorgd binnen 1-2 werkdagen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥