Fritatta recept
Een fritatta is een prachtig brunch gerecht, een licht hoofdgerecht maar op een zomers dag ook een heerlijk lunch!
Kortom een frittata kun je altijd wel eten er er zijn zoveel variaties op de inhoud van een frittata dat je eindeloos kan combineren met ingrediënten van de frittata.
In dit recept is ook kaas verwerkt, kaas heb je in alle soorten en maten en smaken. Wil je minder zoute kaas, koop dan Emmentaler deze kaas is minder zout dan andere kazen. Zo bespaar je tóch weer even op het zout. Alle kleine beetjes helpen.
Het frittata recept dat wij met je willen delen is een frittata met groene asperges, erg smakelijk!
Fritatta recept
Ingrediënten
1 bosje groene asperges, gewassen en in stukjes van 4 cm
1 ui, gesnipperd
2 el olijfolie
6 eieren
250 g kwark
2-3 eetlepels geraspte kaas
Nodig
Ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui ca. 2 minuten. Voeg de asperges toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Klop de eieren los met de kwark.
Vet de vorm in. Schep het aspergemengsel met een schuimspaan in de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en strijk glad. Bestrooi met de kaas. Bak de frittata in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Hier alle recepten nogmaals op een rijtje:
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥