Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
BBQ gerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
10 of meer personen
Ingrediënten
Garnalenspiesjes:
16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
2 eetlepels roerbakolie
1 teentje knoflook (geperst)
peper (versgemalen)
8 kerstomaatjes
Visbrochettes:
200 gram zeeduivel (blokjes van 2 cm)
200 gram zalmfilet (blokjes van 2 cm)
200 gram makreel of andere vis (blokjes van 2 cm)
1/2 citroen (uitgeperst)
1 eetlepel roerbakolie
peper (versgemalen)
1 gele paprika (in stukjes)
Voor de salsa picante:
2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
1 rode peper (zonder zaadjes, in ringetjes)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
satéstokjes
Bereiding
Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.
Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante.
Verwarm een grillpan, grill of barbecue. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig. Rooster daarna de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥