Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
Gebakken forel, het lijkt allemaal zo moeilijk, maar dat is het helemaal niet. Forel is een prachtig makkelijke vis om te bereiden en gelukkig ook aantrekkelijk geprijsd. Forel kan je kopen bij visboer en op de markt, kijk goed naar de ogen, als deze helder staan dan is de vis vers.
Deze gebakken forel serveer je met zelfgemaakte pesto en tomaten uit blik. Daar roer je nog wat creme franke doorheen, zo krijg je een volle kruidige pesto saus die heerlijk bij de forel smaakt.
Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
< 20 min. bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 forellen (schoongemaakt)
2 eetlepels bloem
25 gram ongezouten boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels zelfgemaakte pesto
1 dl gezeefde tomaten (zonder zout) of gepelde tomaten uit blik (gepureerd)
2 eetlepels crème fraîche
Bereiding
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de forellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart.
Tip: Lekker met tagliatelle.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥