Gebakken scholfilet met kleurige paprika
Gebakken scholfilet met kleurige paprika
Scholfilet zijn ieders favoriet, kinderen zijn er dol op! En zeker als er een korstje op de vis zit. In dit recept is de scholfilet even gepaneerd met wat paneermeel en paprika poeder wat de scholfilet een prachtige keur geeft, geserveerd met paprika en je hebt wat kleurigs en gezonds op tafel staan!
Gebakken scholfilet met kleurige paprika
Hoofdgerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 gram scholfilets
1 sjalotje
2 tenen knoflook
1 gele paprika
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels tijm
1 ei
2 theelepels paprikapoeder
50 gram natriumarme paneermeel
½ blikje tomaat stukjes (met het minste zout)
versgemalen peper
Bereidingswijze
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes. Verhit in een pan 2 eetlepels olijfolie en schep het sjalotje, knoflook, paprika en tijm erdoor. Zet de deksel op de pan en smoor de paprika in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar. Voeg de tomaatblokjes toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren.Voeg peper naar smaak toe.
Halveer de scholfilets in de lengte. Klop in een diep bord het ei los met peper en paprikapoeder. Wentel de scholfilets eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in ca. 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Leg de scholfilets op vier borden en schep de paprika erover.
Tip: Lekker met rijst en een groene salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥