Gebakken scholfilet met tomaatjes
Gebakken scholfilet met tomaatjes
Hoofdgerecht
< 20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
600 gram scholfilet
75 gram bloem
1 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden zonder zout
3-4 eetlepels olijfolie
1 bakje kerstomaatjes
versgemalen peper
Bereidingswijze
Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een bord de bloem, chilipoeder, Italiaanse kruiden en peper door elkaar. Wentel de scholfilets door de bloem, schud overtollige bloem eraf.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de scholfilets (in gedeelten) in 5-7 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak in het bakvet. Bak ze in 2 minuten bruin. Leg op vier borden elk drie scholfilets en leg de tomaatjes ernaast.
Tip: Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥