Gebakken zalm met peterselie tapenade
Gebakken zalm met peterselie tapenade en tagliatelle
Hoofdgerecht
20 – 30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 150 gram)
1 citroen
1 sinaasappel
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2 teentjes knoflook
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
350 gram tagliatelle
peper
Bereiding
Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook en peper.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in 6 ongeveer minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie.
Lekker met broccoli.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥