Gegratineerde schol met dille mayonaise
Gegratineerde schol met dille mayonaise
Deze scholfilet is wel heel erg lekker, want je schuift hem twee keer onder de grill om te laten gratineren. Eerst met boter en later nog een keertje met paneermeel en kaas.
Samen met de dille mayonaise een heerlijk gerecht, fris en knapperig tegelijk!
Gegratineerde schol met dille mayonaise
4 personen
20 – 30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
4 ontvelde scholfilets (ca. 500 gram)
8 eetlepels natriumarme mayonaise
1 teentje knoflook
2 eetlepels versgehakte dille
2 eetlepels citroensap
2 natriumarme augurken
40 gram ongezouten boter
2 sneetjes oud witbrood
75 gram geraspte kaas (Emmentaler)
versgemalen peper
Bereidingswijze
Meng voor de dillemayonaise mayonaise met 1 geperst teentje knoflook, versgehakte dille, citroensap en fijngehakte augurk. Verwarm de grill voor. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de scholfilets met peper en leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Verdeel de helft van de boter in kleine blokjes over de vis. Zet de visschotel onder de grill. Gril de scholfilets 3 minuten.
Verkruimel het witbrood zonder de korsten. Meng het broodkruim met de kaas. Verdeel dit mengsel met de rest van de boter in blokjes over de vis. Zet het gerecht weer onder de grill en rooster het in 3 minuten goudbruin en gaar.
Presenteer de dillemayonaise erbij.
Tip: Lekker met een aardappel-komkommersalade met bieslook of op een groentebedje van roerbakken reepjes wortel, prei en knolselderij.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥