Gegrilde lamsburger met kerrie
Gegrilde lamsburger met kerrie
Deze lamsburger wordt nog lekkerder met deze kerriesaus met knoflook en de kruiden die er door heen gaan. Serveer de burger in pitabroodjes, kijk goed op de verpakking van de pitabroodjes want tussen de verschillende merken bestaan veel verschil in zoutgehaltes.
Dit geldt ook voor de mayonaise, deze heb je in veel soorten en maten, scharrel, halfvol met yoghurt of olijfolie. Er bestaan grote verschillen in het zoutgehalte. Voordeel er is ook natriumarme mayonaise, kan je deze niet krijgen, gan dan voor de Belgische mayonaise deze is over het algemeen minder zout.
Gegrilde lamsburger met kerrie
4 personen
15 minuten voorbereidingstijd
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
1 sjalotje
1 komkommer
2 limoenen (bij voorkeur biologisch)
4 lamsburgers
3 eetlepels olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel koriander (fijngehakt)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook
1 theelepel tuinkruiden zonder zout
4 pitabroodjes
snufje peper (versgemalen)
1 bosje rucola
Bereiding
Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes. Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes. Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel.
Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen. Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of in de voorverwarmde oven. Serveer de burgers tussen een pitabroodje met rucola, komkommer en een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.
Lekker met tomatensalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥