Gegrilde zalm met sesamzaad
Gegrilde zalm met sesamzaad
Lekker een gegrilde zalm uit de pan, je hebt alleen een grillpan nodig om de zalm te grillen. Heb je deze niet? Geen nood, ook een gewone koekenpan voldoet, alleen mis je de strepen die over de zalm worden geschreven door de grillpan.
Deze zalm is de moeite waard om een keer te bereiden, erg lekker en makkelijk als doordeweeks maaltijd. En bijzonder gemaakt met de sesamzaadjes!
Gegrilde zalm met sesamzaad
Ingrediënten
4 zalmfilets (à 125 gram)
2 eetlepels sesamzaad
1 sinaasappel
1 gedroogd chilipepertje
3 eetlepels natriumarme ketjap
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels (zonnebloem)olie
Bereiding
Rooster het sesamzaad in een kleine droge koekenpan mooi goudbruin, laat het op een bordje afkoelen.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 à 2 eetlepels oranje schil af. Verkruimel het pepertje. Roer in een kommetje de ketjap met het pepertje, de sinaasappelrasp en de sesamolie tot een sausje. Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de zalmfilets dun met olie en rooster ze in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten voorzichtig met een spatel. Leg de zalmfilets op warme borden en druppel het sausje erover. Strooi daarna het sesamzaad erover.
Lekker met pandanrijst en een salade van peultjes.
Tip: vervang het gedroogde chilipepertje door verse rode peper in dunne reepjes of een beetje chilipoeder. Maak een salade van beetgaar gekookte peultjes met dunne ringetjes prei en een dressing van limoensap, een beetje gembersiroop en sesamolie.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥