Gehakt koekjes met saffraan en salsa
Gehakt koekjes met saffraan en salsa
Deze gehaktkoekjes zijn makkelijk te bereiden en ook nog eens lekker en hebben een niet alledaagse smaak door de saffraan. Het geeft de koekjes een subtiele exotische smaak.
Zeker het proberen waard!
Gehakt koekjes met saffraan en salsa
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 ui
4 teentjes knoflook
4 draadjes saffraan
8 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels muntblaadjes (fijngehakt)
1 grote vleestomaat
2 eetlepels citroensap
5 eetlepels maïskorrels
1 groene paprika
snufje peper
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Laat de draadjes saffraan weken in 2 eetlepel olie.
Meng in een kom het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, ¾ van de munt, ¾ van de saffraanolie en peper.
Vorm 20 kleine platte burgertjes van het gehakt.
Snijd de tomaat en paprika in kleine stukjes van ¼ cm.
Meng voor de salsa, de tomaat met de rest van de ui, de rest van de knoflook, de paprika, de maïskorrels, de rest van de munt, de rest van de saffraan olie en het citroensap. Voeg peper naar smaak toe.
Verwarm in een koekenpan de rest van de olie en bak hierin de gehaktkoekjes in ± 5 minuten aan beide kanten bruin.
Zet een schaaltje met de salsa in het midden van een platte schaal en leg hier de warme gehaktkoekjes omheen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥