Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
Deze overheerlijke kleine gehaktballetjes zijn geschikt voor de borrel, maak je de gehaktballetjes iets groter kan je ze ook eten als avondmaaltijd. Ze zijn zó lekker dat je ze wel vaker zal maken dan een keertje.
Niets is lekkerder dan een eigen gemaakt gehaktballetje!
Gehaktballetjes met pittige tomatensaus
2 personen
12 stuks
Ingrediënten
200 g rundergehakt
1 ui
1 grote vleestomaat
5 eetlepels chilisaus (zoetzure rode pepersaus)
3 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel gehaktkruiden, zonder zout
2 eetlepels koffieroom
2 eetlepels natriumarme paneermeel
4 eetlepels olie
snufje peper
Bereiding
Hak de ui fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze, onder geregeld roeren, 10 minuten op een matig vuur. Voeg 3 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie en wat peper toe. Laat de saus afkoelen.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de koffieroom, 2 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels fijngehakte peterselie. Vorm van het gehakt 12 kleine balletjes. Verhit 2 eetlepels slaolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Serveer ze koud of warm met de pittige tomatensaus.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥