Gehaktbrood met mango en koriander
Gehaktbrood met mango en koriander
Gehaktbrood is populair, omdat het makkelijk te bereiden is en omdat bijna iedereen het wel lust en je kan het met alles serveren. Ook is gehaktbrood erg lekker als broodbeleg op je boterham, op deze manier krijg je minder zout binnen dan de vleeswaren die je koopt bij de slager of supermarkt. Dus ook nog eens beter ook nog voor je zoutinname.
Dit keer hebben we gekozen voor mango en koriander, een verfrissende Aziatische combinatie met gehaktbrood.
Gehaktbrood met mango en koriander
45 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g rundergehakt
1 bosje lenteuitjes
1 ei
1 eetlepel gehaktkruiden zonder zout
4 eetlepels mangochutney (uit een pot)
2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt)
versgemalen peper
Bereiding
Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in zeer smalle ringetjes. Meng het gehakt met de uitjes, het paneermeel, het ei, de kruiden, de chutney, de koriander, een kwart theelepel peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vorm van het gehakt een grote bal. Leg de gehaktbal in een ingevette cakevorm van 20 cm en druk het gehakt iets aan, zodat ook alle hoeken met het gehaktmengsel zijn gevuld.
Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ± 40 minuten gaar. Laat het iets afkoelen.
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥