Gekruide kipkarbonade
Gekruide kipkarbonade
Gekruide kipkarbonade met romige saus van paprika en courgettes.
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Boodschappenlijstje
4 kipkarbonades of kippendijen
kipkruiden zonder zout, peper en paprikapoeder
65 g ongezouten boter of margarine
1 eetl. olie
1 geschilde ui in stukjes
1 rode en gele paprika in reepjes
1 kleine groene courgette in plakjes
35 g bloem
½ l natriumarme bouillon
1 dl slagroom of koffieroom
peper uit de molen
verse fijngehakte bieslook
hapjespan, pan met hoge rand, plank
Bestrooi de kip rondom met de kruiden. Verwarm 25 g boter met de olie in de pan. Bak hierin de kip goudbruin en gaar.
Verwarm de overige boter in de hoge pan. Roerbak hierin de ui met de paprika’s en de courgette. Bestrooi na 10 minuten met de bloem. Giet dan de bouillon in gedeelten toe. Roer het geheel glad totdat er een saus ontstaat. Voeg de room al roerende toe en naar smaak peper. Garneer met de bieslook.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥