Gepaneerde drumstick
Gepaneerde drumstick
Deze drumsticks worden gepaneerd in grof paneermeel, maar dat kan ook Panko zijn, een Japans broodkruim. Deze koop je in de toko, maar tegenwoordig kan je de ook kopen in de beter gesorteerde supermarkten. Hij kan liggen bij de Aziatische producten of bij de bakkersproducten zoals paneermeel.
Gouden tip in het recept is de paneermeel op folie strooien zodat je snel de kip in de paneermeel kan wikkelen en alle kanten goed worden bedekt. Dit is een zeer makkelijke manier om drumsticks met paneermeel te bedekken.
Gepaneerde drumstick
15 minuten
4 personen
boodschappenlijstje
8 voorgegaarde drumsticks
2 eieren
peper uit de molen
4 eetlepels grof paneermeel (Panko, Japans broodkruim)
frituurvet
rucolasla
kom, aluminiumfolie, frituur op 170 °C, frituurtang
Klop het ei los in de kom en voeg peper toe.
Wentel hierdoor de kip.
Strooi paneermeel op een stuk folie en leg daarop de kip.
Schud even heen en weer zodat de kip goed is bedekt.
Zorg voor warm frituurvet en bak hierin de kip goudbruin.
Neem de hete kip er voorzichtig uit.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥