Gepaneerde kipfilet
Gepaneerde kipfilet
Een snel lekker Italiaans kiprecept met basilicum en kaas, deze gepaneerde kipfilet. Indien je kleine stukjes kipfilet maakt en dan door de bloem, het ei de kaas dan kan je kleine kip nuggets maken voor bij de borrel maar ook vinden de kinderen dit heel erg lekker. Beter dan kip nuggets van een fast food restaurant, je weet nu wat in het recept zit. En dan weetje nooit van een kip nuchter bij een fast food restaurant.
We hebben de Parmezaanse kaas vervangen door Emmentaler, Emmentaler is minder zout dan Parmezaanse kaas, maar smaakt net zo lekker!
Gepaneerde kipfilet
4 personen
20 minuten bereidingstijd
Nodig
plank, plasticfolie, deegroller of braadpan, diepe borden, keukenpapier
Boodschappenlijstje
4 halve kipfilets, in de lengte gehalveerd
10 blaadjes basilicum, gehakt
100 g bloem
peper uit de molen
2 eieren M
50 g Emmentaler kaas, geraspt
olijfolie om in te bakken
Bereiding
Leg de kipfilets op een plank en leg ze tussen plasticfolie. Plet de kipfilets door er met een deegroller of braadpan zachtjes op te slaan. Meng de basilicum door de bloem. Maak op smaak met peper. Klop de eieren luchtig in een diep bord of een schaal. Haal de plakken kipfilet eerst door het eimengsel en daarna door de bloem. Weer door het eimengsel en daarna door de kaas.
Laat de gepaneerde kipfilets even 10 minuten drogen na het paneren, zo bakt hij beter.
Bak de kip om en om op matig vuur goudbruin en gaar in wat olijfolie. Laat de kip even uitlekken op wat keukenpapier.
Lekker met: een frisse groene salade.
Kiptip: Het wordt een heel feestelijk gerecht als je er peultjes, aspergetips en pommes Parisiennes bij serveert.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥