Geroosterde paprika
Geroosterde paprika uit pot
Vaak wordt in recepten paprika uit pot gebruikt. Vooral in de lente en zomer wanneer de salades weer veel op het menu worden gezet. Want geroosterde paprika uit pot is een makkelijk en smakelijk ingrediënt. Ook wordt de geroosterde paprika vaak geserveerd als een onderdeel van een tapas schotel of op een hippe sandwich.
Veel zout in pot geroosterde paprika
Volgens de uitleg op de potten staat dat de paprika geteeld totdat ze perfect zijn en daarna worden geroosterd op een barbecue zoals je thuis zou doen. Maar dan gaan ze de pot in met olie en wordt er zout aan toegevoegd en dat is best veel. 0,8 gram zout per 100 gram of zelfs 1,5 gram zout per 100 gram, de hoeveelheid zout ligt aan het merk gegrilde of geroosterde rode paprika.
Brood bevat gemiddeld 1 gram zout per 100 gram, en dat vinden we teveel maar producten zoals deze zijn dus net zo zout of zelfs nog zouter! Kortom grill of rooster je eigen paprika’s. Net zo makkelijk en nog lekker ook!
Paprika Grillen
Dus daarom grillen we onze eigen paprika’s. Dan kan op een open vuurtje van het gasfornuis. Maar ook in de oven of op de bbq. Wat jezelf op dit moment de juiste methode vindt om paprika te grillen. De truc van het roosteren of grillen van de paprika is het velletje los krijgen. Maar daar hebben we een trucje voor. Zodra de paprika zwart geblakend is, doe je de paprika’s in een zak en sluit je deze lucht dicht af. Zo komt het velletje makkelijker of van de paprika. Want het velletje hebben we niet nodig en smaakt niet zo lekker.
Paprika grillen boven het gasfornuis
Leg de paprika direct op het gasfornuis, op de pit in het vuur. Na enkele minuten is de paprika zwart geblakerd en dan moet je hem draaien zodat hij overal zwarte blaren vertoond. Haal dan van het vuur en stop de geroosterde paprika in een luchtdikke zak en sluit deze af. Herhaal deze truc nog met de rest van de paprika’s.
Als de paprika’s zijn afgekoeld kan je het velletje makkelijk verwijderen.
Paprika uit de oven
Verwarm de oven voor op 220 graden of hoger of zet de grill aan. Rooster de paprika’s totdat ze zwart zijn geblakend eng haal ze eruit en stop ze in een luchtdichte zak. Als ze zijn afgekoeld, trek dan voorzichtig het velletje eraf.
Paprika op de bbq
Leg de paprika’s op een hete bbq en wacht totdat ze zwarte blaren vertonen, stop de paprika’s in een plastic zak die je afsluit. Als de paprika’s zijn afgekoeld kan je de velletjes verwijderen en heb je prachtige gegrilde en geroosterde paprika’s voor in een salade, als tapas gerecht of basis voor een geroosterde paprikasoep.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥