Geroosterde schol op de bbq
Geroosterde schol op de bbq
BBQ en vis gaan goed samen, dat bewijst dit bbq gerecht.
Geroosterde schol op de bbq
BBQ gerecht
< 20 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 panklare schollen
2 tenen knoflook
1 eetlepel chilipoeder
2 eetlepels fijngehakte Provençaalse kruiden
2-3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
Bereiding
Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfolie erdoor. Spoel de schollen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de schollen met de kruidenolie en laat ze minstens 10 minuten liggen. Klem elke schol in een visklem en rooster ze 10-15 cm boven een gloeiende barbecue in 6-8 minuten mooi bruin en gaar.
Lekker met een frisse salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥