Gestoofde forel met bieslooksaus
Gestoofde forel met bieslooksaus
4 personen
20 – 30 min. bereidingstijd
Ingrediënten
4 stukken forelfilet (à 150 gram) (ontdaan van graat)
50 gram ongezouten boter
½ dl droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche
2 eetlepels bieslook
versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog. Leg de vis in de schaal. Schenk de wijn erover. Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel (de schaal kan ook met aluminiumfolie afgedekt worden). Zet de schaal midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Verwarm de crème fraîche in een pannetje en roer de bieslook door de saus. Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.
Tip: Lekker met gekookte aardappelen en snijbonen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥