Gevulde aardappel met gehakt
Gevulde aardappel met gehakt
30 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 aardappelen (250 g, vastkokende)
25 g boter, ongezouten
250 g (varkens)gehakt
1 ui (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 dl zoutarme bouillon (bouillon met minder zout)
1 rode paprika (in kleine blokjes)
100 g kaas (geraspt)
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen en kook deze 15 minuten in water.
Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak het gehakt in ± 7 minuten rul. Voeg ui en knoflook toe en fruit deze nog 2 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper.
Hol de aardappelen tot 1 cm van de wand uit. Vul de aardappelen met het gehaktmengsel en druk dit goed aan. Giet de bouillon in de ovenschaal, leg de aardappelen erin en dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de aardappelen ongeveer 35 minuten in het middel van de oven garen.
Verwarm de ovengrill voor. Strooi kaas over de gehaktvulling en laat deze 5 minuten onder de ovengrill gratineren.
Tip: Lekker met een groene salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥