Gevulde paprika met geitenkaas en kip
Gevulde paprika met geitenkaas en kip
Deze met kip gevulde mini paprika’s zet je zo op tafel. De geitenkaas waarmee de paprika’s naast de gepocheerde kip ook gevuld worden geven een speciale smaak aan de paprika. Erg leuk als voorgerecht of borrelhapje.
Gevulde paprika met geitenkaas en kip
15 minuten
4 personen
1 halve kipfilet, gepocheerd
6 mini paprika’s of kleine paprika’s
1 vers geitenkaasje in stukjes
2 eetlepels sinaasappelsap
1 theelepel citroensap
2 eetlepels gembersnippers
peper uit de molen
blaadjes sla
4 Kaapse bessen of andere garnering
plank, magnetron en -schaal, plasticfolie, bord, kom
Pocheer de kip ongeveer 10 minuten in water dat net onder de kook zit. Laat uitlekken en afkoelen en snijd in kleine stukjes.
Halveer de paprika’s en maak de paprika’s schoon. Leg ze in de schaal en bedek met de folie. Plaats ze ca. 4 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Neem de schaal er dan voorzichtig uit (heet!). Laat de paprika’s op een bord afkoelen.
Maak vulling van de kleingesneden kip met 2 paprikahelften. Vul hiermee de kom en voeg de geitenkaas in stukjes toe. Voeg de sappen, de gember toe en meng het geheel. Maak het mengsel op smaak met peper.
Verdeel de gewassen sla over de borden. Schep het kipmengsel in de paprika’s. Schik die op de borden en garneer met de bessen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥