Gevulde portobello
Gevulde portobello
Zin in een ‘gezonde’ pizza? Bestaan deze dan? Ja, eigenlijk wel als je deze gevulde portobello pizza maakt, dan eet je zoutarm én natriumarm. Want we hebben de bodem die normaal veel zout bevat, vervangen door een bodem van champignon en wel een van de grootste die bestaat, de portobello. Een prachtig bakje waarin we een warme salade Caprese in maken, met tomaat, mozzarella en natuurlijk basilicum. Het is een prachtig plaatje op tafel en smaakt ook nog eens voortreffelijk.
Dus koop de ingrediënten van het boodschappenlijstje en maak deze smaakvolle gevulde portobello.
Print dit receptGevulde portobello
2 personen
Ingrediënten
2 portobello’s
1 tomaat, in blokjes gesneden
1/2 el olijfolie
1 bol mozzarella
1 tl Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)
Takje verse basilicum
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de tomatenblokjes met 1/2 el olie een steelpannetje samen met de Italiaanse kruiden. Laat de tomaten stukjes 5-7 minuten sudderen. Snijd de buffel mozzarella in plakjes. Verwijder het steeltje van de Portobello en maak (indien nodig) de Portobello schoon met een keukenpapiertje. Haal de tomatensaus van het vuur en laat iets afkoelen.
Vul de Portobello’s met de tomatensaus en leg de plakjes mozzarella hierop. Besprenkel alles met 1 drupje olijfolie en bak de Portobello’s 10-12 minuten op 180 graden. Haal de Portobello’s uit de oven en garneer met de verse blaadjes basilicum en serveer meteen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥