Groene curry kip
Groene curry kip
Deze groene curry kip is een pittige klassieker uit de Thaise keuken. Maar geen nood, is hij een beetje te pittig voor je? Voeg dan wat suiker toe en zo maak je de curry op een makkelijke manier minder pittig.
Heb je liever rode curry pasta, vervang dan de groene currypasta door een rode curry pasta en voilà je hebt een heel ander gerecht. Zit in een currypasta zout, ja helaas zit er in de currypasta die je koopt zout. Maar we gebruiken er niet al teveel van in het recept. We hebben de volle eetlepel al met de helft verminderd tot een halve lepel, zo krijg je al de helft minder zout binnen.
Groene curry kip
4 personen
30 minuten
Nodig
hapjespan
Boodschappenlijstje
500 g ontbeend kippenvlees in stukjes of dijlapjes
olie om in te bakken
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook in plakjes
1/2 eetl. groene currypasta (verkrijgbaar bij toko en supermarkt)
1 blik kokosmelk (4 dl)
200 g sperziebonen schoongemaakt en gehalveerd
1 blikje (225 g) bamboescheuten
16 cherrytomaten
bosje koriander
Bereiding
Bak de kip op hoog vuur in een beetje olie in de pan aan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat licht kleuren. Doe nu de currypasta erbij en roer goed door. Blus af met de kokosmelk.
Laat dit ca. 1o minuutjes op een laag vuur verder garen. Voeg dan de sperzieboontjes toe en laat het geheel nog ca. 8 minuten zachtjes koken. Doe nu de cherrytomaten en de bamboescheuten erbij en warm nog 2 minuten door.
Garneer met koriander naar smaak.
Lekker met: rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥