Hete bliksem
Hete bliksem
Deze aardappel stampot, hete bliksem is een prachtig wintergerecht en alle kleine kinderen zijn er dol op. Want het is een zoete aardappelpuree vermengd met appels. In dit recept wordt ook een bouillonblokje gebruikt met minder zout, beter voor je kind en voor jezelf.
Hete bliksem
2 personen
25 minuten voorbereidingstijd
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
1 eetlepel azijn
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
600 g aardappelen (bloemige)
2 appels (goudreinet)
snufje peper
250 g magere runderlappen
1 grote ui
1 natriumarm bouillonblokje (vlees)
25 g margarine (vloeibare)
1 eetlepel bloem
Bereidingswijze
Pel de ui en snipper deze fijn. Los het bouillonblokje op in 150 ml kokend water.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees in ± 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan.
Fruit de ui ca. 3 minuten in het braadvet. Strooi de bloem erover en gaar de bloem ± 3 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon, de azijn, het laurierblaadje en de kruidnagel toe en breng het al roerende aan de kook. Voeg het vlees toe en laat het in tenminste 2 uur afgedekt gaar sudderen op zacht vuur.
Schil de aardappels en appels en snijd deze in stukjes. Kook de aardappels met de appel erop in 20-25 minuten gaar, in een pan met een bodempje water.
Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel uit de vleesjus. Snijd het vlees in kleine stukjes. Giet de aardappels met appel af en stamp ze fijn. Roer het vlees met een wat jus erdoor.
Lekker met snijboontjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥