Vitello Tonato
Vitello tonato, een klassiek Italiaans voorgerecht. Een combinatie van vis en vlees die je in gerechten niet vaak ziet. In de echte klassieke versie heb je veel werk om het kalfsgebraad voor te bereiden. Maar de makkelijke 2014 versie is eentje die je in een handomdraai in elkaar zet. Precies wat we zoeken voor kerst, een mooie klassieker in een modern jasje.
De komkommer maakt dit gerecht lekker fris, de kappertjes en de ansjovis die in het originele recept horen, hebben we niet toegevoegd omdat deze nogal zout zijn.
De ingrediënten zijn allemaal in de supermarkt te koop, we hebben in dit gerecht gekozen voor verse tonijn i.v.m. het (hoge) zoutgehalte van tonijn uit blik, wat gemiddeld zo’n 1 gram zout per 100 gram bevat. Probeer duurzaam gevangen tonijn te kopen voor dit gerecht indien mogelijk.
Vitello Tonato
4 personen
Voorgerecht
20 min. bereidingstijd
Ingrediënten
300 gram gesneden (kalfs)fricandeau (vleeswaren)
1/2 komkommer (geschild, ontdaan van zaadlijsten en gesneden in hele kleine blokjes 0,5 cm x 0,5 cm)
klein bosje rucola
Voor de saus
300 g verse tonijn
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels citroensap
2 eetlepels natriumarme mayonaise
2 eetlepels zure room
Bereidingswijze
Smoor de tonijn in de olijfolie op laag vuur 5 minuten aan elke kant minuut. Snijd de tonijn in stukken en laat afkoelen. Vermeng de stukken tonijn in de keukenmachine met het citroensap, mayonaise en zure room tot een gladde saus.
Drapeer de fricandeau op de borden en schep met een lepel de saus eroverheen. Garneer de fricandeau met de rucola en de blokjes komkommer.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥