Zalm met broccolipuree
We hebben gekozen voor zalm met broccoli omdat zalm en broccoli, beide erg gezond zijn om te eten. De combinatie van deze twee is erg lekker en het gerecht is ook nog eens makkelijk te bereiden. Dus de keuze was daarom snel gemaakt.
Broccoli staat tegenwoordig bekend als superfood, maar eigenlijk we weten al heel lang dat broccoli gezond is. Zalm is een vette vis welke vitamine D bevat, wat goed is voor ons voor stevige botten en tanden. Men raadt aan om minstens 1 keer per week een vette vis te eten, waarvan zalm er een van is. Dus met dit gerecht heb je iets gezonds op tafel staan.
Zalm met broccolipuree
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 4 stukken zalmfilet (à 125 gram)
- 2 eetlepels citroensap
- 750 gram broccoli
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 1 bosuitje (in ringetjes gesneden)
- 2 eetlepels neutrale olie
Bereidingswijze
- Wrijf de stukken zalm in met peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes
- Kook de broccoli in ruim water in 4-6 minuten gaar
- Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender of pureestamper tot een fijne puree
- Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren
- Roer dan de broccolipuree erdoor tot die alles heeft opgenomen
- Voeg peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor en houdt de broccolipuree warm
- Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olijfolie
- Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag zonder extra olie in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rosé zijn
- Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop
Tip: Gebakken aardappeltje uit de oven of de koekenpan passen uitstekend bij de zalm en de broccoli puree.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.