Indiase gerechten: lamsreepjes met pitabrood
Indiase gerechten: lamsreepjes met pitabrood
Indiase gerechten: lamsreepjes met pitabrood
4 personen
35 minuten
Ingrediënten
500 g lamsvleesreepjes
1 ui
2 eetlepels muntblaadjes
2 cm gemberwortel (verse)
1 limoen
1 eetlepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
3 eetlepels olie
4 stuks pitabrood
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Pel de ui en snipper deze fijn. Hak de verse munt blaadjes fijn en zet deze tot gebruik in de koelkast. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pel het teentje knoflook, pers het uit in een kom en roer het met de gember, de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de kerriepoeder, 2 eetlepels olie en peper tot een marinade. Laat de lamsreepjes hierin 15 minuten afgedekt marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit de overige olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit de ui hierin ± 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde lamsreepjes toe en bak deze in 5 minuten rondom bruin en gaar. Bak intussen de pitabroodjes 3-4 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de pitabroodjes met het lamsvlees over vier borden. Garneer het gerecht met de gehakte muntblaadjes.
Lekker met een komkommersalade met yoghurt-knoflook dressing.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥