Italiaans gehaktbrood
Italiaans gehaktbrood
55 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g (varkens)gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 rode ui (fijngehakt)
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode paprika (in blokjes gesneden)
1 ei (losgeklopt)
40 g paneermeel
3 eetlepels pesto (zelfgemaakte)
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Verhit in een koekenpan 1½ eetlepel olie en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de paprika toe en fruit deze nog 5 minuten mee.
Vet de cakevorm in met een ½ eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel, de pesto en het groente-mengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel verder op smaak met versgemalen peper.
Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood 40 minuten in de voorverwarmde oven van 190°C. Neem het Italiaans gehaktbrood uit de oven en laat het ongeveer 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken.
Tip: Lekker met macaroni en tomatensalade met olijven.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥