Italiaans gevulde paprika met gehakt
Italiaans gevulde paprika met gehakt
45 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
500 g (varkens)gehakt
4 groene paprika’s
45 g boter (koude)
2 uien (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
3 tomaten (in blokjes gesneden)
snufje peper (versgemalen)
1 dl zoutarme bouillon (warme)
50 g paneermeel (of wit broodkruim)
50 g Emmentaler kaas (geraspt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng een grote pan met water aan de kook. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en blancheer de paprika’s ongeveer 5 minuten in de pan met kokend water.
Verwarm 25 gram boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien en knoflook aan het gehakt toe en fruit deze 3 minuten. Voeg de tomaten toe en bak deze nog 3 minuten mee. Breng de gehaktvulling verder op smaak met versgemalen peper.
Schenk de bouillon in de ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehakt, leg de paprika’s in de ovenschaal en bak deze afgedekt met aluminiumfolie ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen 20 gram koude boter in kleine blokjes en schep deze in een kom met broodkruim en kaas door elkaar. Verwijder de aluminiumfolie van de ovenschaal en verdeel het broodkruim mengsel over de paprika’s. Bak de paprika’s nog ± 8 minuten zonder folie tot de kaas gratineert en het broodkruim bruin wordt.
Tip: Lekker met witte rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥