Kerstmenu 2016
De feestdagen staan al weer voor de deur, dit is de tijd dat we samen met familie en vrienden uitgebreid gaan eten. Maar dit is ook de tijd dat we vaak te veel en te zout eten. Alle supermarkten staan vol met aanbiedingen van kant en klare hapjes en zelfs hele gerechten waar vaak heel veel zout in zit. Om de verleiding te weerstaan deze producten in te slaan voor deze dagen hebben wij een feestelijk kerstmenu geselecteerd en hebben wij een lijst van hapjes gemaakt waaruit ook een ruime keuze gemaakt kan worden. Zo kunnen we lekker genieten van het eten en van elkaar. Fijne feestdagen!
Voorgerecht
Zalmkoekjes met limoenmayonaise
Simpeler dan dit recept kan bijna niet, dit zijn geen kant en klare zalmkoekjes, maar verse zalmkoekjes ook nog eens gemaakt van verse zalm in plaats van zalm uit blik. Dus smaken ze nog beter en zijn nog gezonder zonder al teveel toegevoegd zout. Lees meer
Courgettesoep met verse zalm
Soep is een gerecht waar meestal veel zout in zit, daarom laten we het vaak achterwege. Maar voor kerst maken we een uitzondering en met dit recept blijft het een zoutarm gerecht. Lees meer
Hoofdgerecht
Rosbief met balsamicosjalotjes
Wat is er nou feestelijker dan een heerlijk stuk vlees aan tafel snijden en met deze heerlijke jus met balsamico, mis je het zout echt niet! Lees meer
Biefstuk met champignons
Zie je de rosbief niet zitten? Of wil iedereen zijn vlees op een andere temperatuur gebakken hebben? Dan kun je ook kiezen voor heerlijke malse biefstukken met champignon-wijnsaus. Lees meer
Nagerecht
Chocoladefondue
En als afsluiter deze feestelijke chocoladefondue. Je kunt een ruime keuze aan hapjes serveren om in de chocolade te dopen. Wat te denken van spekjes, druiven, ananas en aardbeien. Lees meer