Biefstuk met champignons in wijnsaus
4 personen
10 minuten voorbereidingstijd
15 minuten kooktijd
Ingrediënten
4 lende of kogelbiefstukken van 3 cm dik (kies wat jezelf lekker vindt)
Biefstuk op kamertemperatuur, erg belangrijk, haal de biefstuk dan ook 1 uurtje van te voren uit de koelkast
10 g ongezouten boter
1 eetlepel olie
2-3 lente-uitjes, fijngesneden
250 g kastanjechampignons in plakjes
3 theelepels maizena
250 ml rode wijn
4 takjes platte peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 50 graden.
Verhit de boter en olie in de koekenpan met een dikke bodem. Bak de biefstuk op een hoog vuur zo’n 2 min. Keer om en bak nog eens 2 min. (De biefstuk is dan rosé). Neem het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie en zet op een bord of schaaltje in de oven om warm te houden.
Bak de lente-ui in de koekenpan zo’n 2-3 minuten en voeg de plakjes champignons toe en bak dit in 3 minuten zacht. Meng de maizena met 2 el rode wijn in een kommetje tot een glad papje, roer de resterende wijn erdoor en meng alles tegelijk door het champignonmengsel. Verwarm totdat de saus kookt en indikt, roer de peterselie erdoor.
Leg de biefstukken op de borden en schep de saus erover, serveer direct.
Tip: Serveer deze biefstuk met champignons met een groene salade, en serveer ze met de rest van de wijn.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥