Zalmkoekjes met limoenmayonaise

Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaiseZalmkoekjes met limoenmayonaise

Simpeler dan dit recept kan bijna niet, dit zijn geen kant en klare zalmkoekjes, maar verse zalmkoekjes ook nog eens gemaakt van verse zalm in plaats van zalm uit blik. Dus smaken ze nog beter en zijn nog gezonder zonder al teveel toegevoegd zout.

Want we krijgen met zijn allen zoveel zout binnen dat we moeten minderen, dat is voor iedereen goed. Juist in snacks zitten veel zout en ongemerkt krijgen we dus veel zout binnen. Want je proeft het niet altijd. Daarom juist mooie snacks voor iedereen niet alleen als je een zoutarm dieet volgt.

Zalmkoekjes met limoenmayonaise

Borrelhapje / Amuse

20 – 30 minuten bereidingstijd

10 of meer personen

Ingrediënten

400 gram verse zalm

1 rode peper

1 ei

2 cm verse gemberwortel, geraspt

sap en rasp van 1 limoen

3 eetlepels gemalen kokos

1 bosuitje, in ringetjes

2 eetlepels verse koriander, fijngesneden

3 eetlepels (rijst)olie

4 eetlepels halfvette mayonaise

Bereiding

Snijdt de verse zalm in grove blokjes.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes en hak de rest van de rode peper heel fijn. Houd de ringetjes apart voor de garnering. Pureer de zalm in de keukenmachine en meng het ei, de geraspte gember, fijngehakte rode peper, 1 theelepel limoenrasp erdoor. Roer vervolgens de kokos, bosui en koriander erdoor en vorm van dit mengsel 12 kleine burgertjes.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalmkoekjes op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege met een spatel. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Meng de mayonaise met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel limoenrasp. Leg de zalmkoekjes op een schaal en schep er een toefje mayonaise op. Garneer met rode peperringetjes, korianderblaadjes en limoenrasp.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!