Kipburger met gember
Kipburger met gember
Deze kipburger met gember wordt gemaakt met kippengehakt. Omdat je de kipburger zelf maakt is hij natuurlijk minder zout, wel zo goed voor je lichaam. Want alle kleine beetjes helpen om minder zout te eten. Dit is ook een goed recept om in te vriezen, heb je dan een keer geen tijd of zin om te koken, dan haal je de kipburgers uit de vriezer en heb je zo een makkelijke en simpele maaltijd.
Heb je helemaal geen interesse in gember of vindt je het niet zo lekker? Laat de gember weg en leg er een plak gegrilde tomaat op de kipburger, vinden kinderen waarschijnlijk ook wat leuker.
Kipburger met gember
4 personen
15 minuten bereidingstijd
Nodig
plank, koekenpan
Boodschappenlijstje
400 g ongekruid kipgehakt
1 eetl. kipkruiden zonder zout
2 eetl. ongekruid paneermeel
20 g ongezouten boter
1 eetl. olie
4 eetl. gehakte gember (uit pot)
Bereiding
Vermeng het kippengehakt met de kruidenmix voor kip en vorm van het kipgehakt ronde ballen en druk die plat tot burgers. Wentel ze door het paneermeel en schud het overtollige eraf. Verwarm de boter met de olie in de pan. Bak hierin de kipburgers rondom goudbruin en gaar. Reken ca. 7 minuten per kant.
Schep de gember op de kipburgers.
Kiptip
Gebruik de oven in plaats van een pan!
Lekker met: boontjes en gebakken krieltjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥