Kipburger met spiegelei
Kipburger met spiegelei
Altijd lekker een hamburger, deze keer met een twist want de hamburger wordt gemaakt van kippengehakt. Eens een keertje wat anders en zeker niet minder lekker.
Heerlijke kipburgers met een spiegeleitje waar de kinderen van smullen!
Kipburger met spiegelei
15 minuten bereidingstijd
4 personen
250 g kipgehakt, ongekruid
2 theelepels kip kruiden zonder zout
4 eieren
boter of margarine om in te bakken
4 sesam bolletjes
2 eetlepels natriumarme tomatenketchup
botersla
2 koekenpannen, plank
Vorm 4 kipburgers van het kipgehakt samen met de kopkruiden. Neem de eieren uit het doosje in de koelkast. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de burgers. Keer ze regelmatig en bak de burgers goudbruin en gaar.
Halveer de broodjes. Bestrijk de onderste helft met de ketchup. Beleg met de sla en bak dan spiegeleieren in de 2e pan.Verdeel de burgers over de broodjes. En schep daarop de spiegeleieren.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥