Kipburgers met mozzarella
Kipburgers met mozzarella
De lekkerste kipburgers maak je van kippengehakt, je kan ze van te voren al maken en invriezen, zodat als je een keertje en kipbuger wil eten kan je ze zo uit de vriezer halen. Ook makkelijk in de zomer voor op de bbq. Deze kipburgers met mozzarella smaken heerlijk bij een lekkere maaltijdsalade, ook zonder broodje.
Kipburgers met mozzarella
Nodig
kom, koekenpan
Boodschappenlijstje
600 g kippengehakt
1 ei M, losgeklopt
4 eetl. paneermeel
2 eetl. ketchup (natriumarme ketchup)
2 theel. mosterd (natriumarme mosterd)
1 eetl. gedroogde oregano
peper uit de molen
1 bol mozzarella in kleine blokjes, goed uitgelekt
olie om in te bakken
4 broodjes (koop degene met het minste zout)
30 g rucola
1 tomaat in plakken
Bereiding
Meng voor de burgers het kipgehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, ketchup, mosterd en de oregano. Maak op smaak met peper. Gebruik als het mengsel te nat blijft wat meer paneermeel. Werk er als laatste voorzichtig de blokjes mozzarella doorheen.
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Kneed hier mooie burgers van. Bak de burgers in de olie op laag vuur gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten. Serveer de burgers op een broodje met wat rucola en de plakken tomaat.
Lekker met: vers gebakken frietjes.
Kiptip: Maak je handen vochtig voor het kneden om de burgers mooi egaal te maken.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥