Kipfilet met pesto
Kipfilet met pesto
Deze kipfilet met pesto is een prachtig voorbeeld om een kipfilet om te toveren in iets bijzonders. Pesto maak je heel gemakkelijk zelf en is ook nog eens zoveel lekkerder dan een pesto uit een potje en o,ja hadden we dat al vermeld? Ook nog eens veel minder zout dan pesto uit de supermarkt.
Hier het recept voor eigen gemaakte pesto!
Kipfilet met pesto
4 personen
15 minuten bereidingstijd
Nodig
plank, scherp glad mes, hapjespan of wok
Boodschappenlijstje
4 halve kipfilets
2 eetl. groene pesto (zie hier het recept voor zelfgemaakte pesto)
grote fles rode Italiaanse kruidensaus
12 takjes rucola
1 theel. Italiaanse keukenkruiden zonder zout
2 bolletjes mozarella kaas
verse basilicum
Bereiding
Leg de kip op de plank en snijd die op 3 plaatsen schuin in. Vul op met de pesto. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip aan. Keer de kip regelmatig en laat die garen in ca. 15 minuten. Voeg dan de saus met de rucola en de kruiden toe aan de pan. Verwarm dit op een lage stand. Voeg op het laatst de kaas en de basilicum toe.
Lekker met: gekookte pasta en tomatensalade.
Kiptip: Neem kippendijen en bestrijk deze met pesto.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥