Kippensoep maken
Kippensoep maken
Heldere kippensoep met tomaat, wortel en prei. Deze kippensoep maak je zeer gemakkelijk zelf en is ook nog eens erg lekker.
Je hebt alleen een soepkip of kippenpoten nodig, indien je een beetje bewust wil koken, kies dan voor een BIO kip. Beter voor het milieu en je gezondheid. Maar de keus is altijd aan jezelf.
We kiezen in dit recept voor een bouillon met minder zout van Damhert, deze is verkrijgbaar in alle grote supermarkten.
Kippensoep maken
4 personen
1 soepkip of kippenpoten uit soeppakket
1,2 l water
2 natriumarme groentenbouillontabletten Damhert
1 geschilde ui met daarin kruidnagel en laurierblad gestoken
1 geschraapte kleine winterwortel
2 stengels prei in ringen
fijngeknipte tuinkruiden
1 tomaat in partjes
peper uit de molen
grote soeppan, plank, zeef, grote kom
Vul de pan met de kip, het water, de tabletten en de ui. Breng dit aan de kook en voeg de wortel en 1 prei toe. Laat 1½ uur trekken en zet de pan dan uit. Neem de kip eruit en laat die afkoelen.
Zeef de bouillon en laat een nacht staan (stollen van vet).
Haal het vlees van de botjes en bewaar die voor de vulling. Verwarm de volgende dag de bouillon met het vlees. Voeg de overige prei in ringen toe met de tuinkruiden. Verwarm ook de tomaat mee en maak op smaak af met peper.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥