Kippenvleugels met hete bliksem
Kippenvleugels met hete bliksem
Spannende kipppenvleugels, ze worden namelijk gemarineerd met speculaaskruiden. De speculaaskruiden geven deze vleugels een echt Hollands tintje. De kippenvleugels gaan de oven in en in de tussentijd maken we lekkere hete bliksem, nog zo’n Hollandse smaak. Hieronder een echt Hollandse maaltijd.
45 minuten
4 personen
Boodschappen
12 kippenvleugels
1 kg kruimige aardappels, geschild
3 zure appels en 1 zoete appel, geschild
peper uit de molen
2 eetlepels speculaas- of koekkruiden
(olijf)olie om te roerbakken
1 grote gepelde ui, gehalveerd in schijven
2 paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
nootmuskaat
Nodig
oven op 180 °C, grote kookpan, ovenbakplaat met bakpapier, hapjespan, pureestamper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de aardappels en de appels in gelijke stukken en vul hiermee de kookpan. Voeg water toe en kook alles in circa 20 minuten gaar.
Bestrooi de kippenvleugels rondom met de speculaaskruiden en wat peper. Verdeel de kip over de bakplaat en zet die middenin de warme oven. Bak de kip in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Roerbak de ui en de paprika’s in een beetje olie in de hapjespan.
Giet vervolgens de aardappelen en de appels af en bewaar wat kookvocht. Stamp dit fijn en voeg wat kookvocht toe, zodat je een mooie smeuïge puree krijgt. Maak de stamppot op smaak met peper en een snufje nootmuskaat. Roer er het ui en paprikamengsel er doorheen.
Serveer de kippenvleugels met de hete bliksem.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥