Kipschnitzel met panko
Kipschnitzel met panko
Deze kipschnitzel is wel heel bijzonder want hij wordt gepaneerd met Japans broodkruim, dit is wat luchtiger dan de paneermeel die we kennen. Janko kun je in de toko kopen, maar ook in sommige goed gesorteerde supermarkten.
We hebben natuurlijk gekozen voor de Emmentaler kaas, deze is minder zout dan Parmezaanse of oude kaas.
Kipschnitzel met panko
Boodschappenlijstje
4 halve kipfilets
olijfolie
peper
Panko = Japans broodkruim (paneermeel kant-en-klaar)
100 g Emmentaler kaas
1 ei M
1 eetlepel basilicum
koekenpan, kommetjes of diepe borden, deegroller, plasticfolie
Snij de halve kipfilets in de lengte doormidden. Plet deze voorzichtig tussen plasticfolie op een plank met een deegroller
of de achterkant van een pan. Smeer de kipfilets licht in met wat olijfolie. Bestrooi de kipfilets met wat peper naar smaak.
Maak twee kommetjes. Doe het broodkruim in de eerste kom. Roer hier de basilicum en de kaas doorheen. Doe het geklutste ei in de andere kom. Haal de kipfilets eerst door het eimengsel.
Daarna door het broodkruim mengsel. Dit mag lekker royaal.
Laat de schnitzels even 5 minuten ‘drogen’ alvorens te bakken. Bak de schnitzels op matig vuur in ongeveer 15 min. mooi bruin en krokant.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥