Kleurige zomersalade met kipreepjes
Wat is er nou lekkerder dan op een warme zomeravond genieten van een heerlijke zomersalade. Daarvoor moeten we wel even de keuken in want een kant en klare (maaltijd) salade van de supermarkt is niet aan te raden, daar zit veel te veel zout in.
Zomersalade met kipreepjes
4 personen
10 minuten bereidingstijd
500 g kipfilet in reepjes gesneden
1 rode Spaanse peper
olie om in te bakken
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel vloeibare honing
1 zak gemengde sla
2 groene of 2 gele kiwi’s
2 mandarijntjes
1 verse mango
1 dl groene olijfolie
2 eetlepels gehakte zoutloze noten
geraspte kokos
Halveer de peper en verwijder de zaadjes want daarin zit de pittigheid.
Snijd de peper in dunne ringetjes.
Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip met de pepers.
Blus daarna met het limoensap en de honing.
Was de sla in ruim koud water en laat die daarna uitlekken.
Schil alle vruchten en snijd ze in plakjes of partjes.
Leg de sla en het fruit op de borden.
Vermeng de olie met de gehakte noten, voeg die toe aan de sla en meng dit.
Leg de kip op de sla en bestrooi met de kokos.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥