Koekstempel
Koekstempel.nl
Wat een prachtige uitvinding, een koekstempel. Je eigen zoutarme koekjes bakken en dan nog eens met je eigen tekst. NoSalt heeft van koekstempel.nl, de enige échte handgemaakte koekstempel ontvangen.
Handgemaakte stempel
Een prachtig handgemaakte stempel waar het logo van NoSalt is uitgesneden. Met deze koekstempel kan je je eigen koekjes een persoonlijk tintje geven. En het is nog leuk ook om samen koekjes te bakken, met de kinderen of omdat je dol bent op een koekje bij de koffie en de koekjes uit de supermarkt zout bevatten. Er is altijd wel een goede reden om koekjes te bakken!
Dus kijk even op de site van koekstempel.nl en bestel je eigen koekstempel, ook heel leuk als een verjaardagscadeautje of als een geschenk bij de oprichting van een nieuw bedrijf als bedrijfslogo. Of als huwelijkscadeautje waar je ringen kan laten graveren, ideëen genoeg en redenen genoeg om koekjes te bakken.
Na lang zoeken naar het goede recept (en met de inschakeling van en echte pattisier zijn we op de perfecte combinatie gestuit van de juiste ingrediënten en je raadt het al, wel zonder zout!
Print dit recept
Ingredienten
150 g basterdsuiker
300 g boter
450 g Zeeuwse bloem
5 g citroenrasp
1/2 ei
9 g kaneel
Bereidingswijze
Weeg eerst alle ingrediënten af.
Meng de bloem, suiker en kaneel in een kom. Voeg de citroenrasp en het ei toe. Snij de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem tot je dit tot een grote bal kan kneden. Leg de bal 20 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en maak met behulp van een deegroller een platte pannenkoek van het deeg van ongeveer 1/2 cm. Druk de koekstempel in het deeg en steek de koekjes uit. Bak de koekjes zo’n 12 minuten op 170 graden.
Geniet van de heerlijke geur uit de oven, maar bovenal geniet van deze heerlijke zoutarme koekjes!
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
Bestel je eigen koekstempel op: Koekstempel.nl