Kookboek zonder zout
Kookboek zonder zout
Er bestaan kookboeken met gerechten die zoutarm of natriumarm zijn. Kookboek zonder zout is een moeilijk kookboek omdat er van nature altijd een sportte natrium of zout in producten zit. Wat je wél kan doen is gerechten zoutarm of natriumarm klaarmaken.
Wat bedoelen we daarmee? Gerechten waar je geen zout aan toevoegt én ook let de zoute producten die je dan niet gebruikt. Kookboeken zonder zout is een verzamelnaam voor koken zonder toegevoegd zout. Op deze site staan alleen maar gerechten die geschikt zijn voor een natriumarm of zoutarm dieet. Producten die van nature veel zout bevatten zoals spek, worst, bacon, rauwe ham, fetakaas, gerookte zalm, etc. zul je in de gerechten op NoSalt niet vinden.
Natriumarm dieet
Alle recepten op NoSalt.nl zijn aangepast voor een natriumarm dieet. We hebben de zoute producten vervangen door minder zoute producten of hebben de producten weggelaten en iets anders toegevoegd. Koken zonder zonder zout is niet moeilijk, je smaak moeten even wennen, maximaal 6 weken en dan is koken zonder zout normaal geworden en mis je het zout steeds minder. Dus blijf niet het zout compenseren, maar laat je smaak wennen aan de nieuwe smaak met minder zout. Veel beter voor je lichaam en je proeft uiteindelijk véél meer. Want zout maskeert ook de echte pure smaak van voedsel.
Er zijn verschillende kookboeken op de markt die gerechten bevatten met minder zout.
Hieronder enkele aanraders indien je op zoek bent naar een kookboek zonder zout.