Kruidenboter met minder zout
Maak je eigen kruidenboter met minder zout door een pakje ongezouten roomboter te kopen of een pakje roomkaas. De boter laat je op kamertemperatuur komen en dan doe je naar wens je verse kruiden erdoorheen.
Dat kan van alles zijn, hieronder een mooie opsomming van heerlijke verse kruiden voor bij een bbq, een gourmet avondje of gewoon lekker op stokbrood.
Veel verse kruiden kun je in de zomer kopen in de supermarkt in een potje of bosje, vaak krijg je op de markt of groenteboer en toko een prachtig bosje verse kruiden voor weinig geld.
Klassieke kruidenboter
1 pakje ongezouten boter is voldoende voor een mooie rol kruidenboter.
Ingrediënten
500 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
bosje peterselie, fijngehakt
bosje bieslook, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
Vers gemalen peper
Bereidingswijze
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Mix de boter met de fijngehakte kruiden heel goed met een vork en voeg de geperste knoflook toe. Draai de boter in stuk plastic tot een soort worstvorm of doe het in een kommetje tot gebruik. Laat de boter weer afkoelen in de koelkast. Deze boter kan is lang houdbaar in de koelkast maar kan je ook heel goed invriezen.
Tip: maak ook eens kruidenboter met
dille: lekker bij vis,
rozemarijn: lekker bij tomaat en gegrild vlees,
marjolein en tijm: lekker bij Italiaanse gerechten.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥