Lamsburgers met pesto en mozzarella
Lamsburgers met pesto en mozzarella
Lekkerrrrrr, deze zelfgemaakte burgers van lamsgehakt. Bijzonder door het lamsgehakt en door je eigen lekkere ingrediënten, alles beter dan een hamburger uit de schappen van de supermarkt. Lekker met zelfgemaakte pesto en mozzarella.
Deze lamsburger kan je op de bbq bereiden, maar ook in de pan. Net wat je makkelijk vindt!
Lamsburgers met pesto en mozzarella
4 personen
25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g lamsgehakt
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels olie
1 eetlepel pesto (zelfgemaakte)
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
1 vleestomaat (in plakken)
1 bol mozzarella (in 4 plakken)
1 klein brood (Turks, in 4 punten)
1 zak gemengde sla (met rucola)
snufje peper (versgemalen)
Bereiding
Kneed in een mengkom het lamsgehakt met sjalotjes, knoflook, pesto en versgemalen peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote lamsburgers van ongeveer 2 cm dik.
Bestrijk de lamsburgers met olie en grill deze op de BBQ, of in een koeken-/grillpan in ongeveer 4-5 minuten per zijde goudbruin en gaar.
Leg op elke lamsburger een plak tomaat en mozzarella. Laat de kaas zachtjes smelten en neem de lamsburgers van de BBQ of in de pan.
Serveer de lamsburgers met rucola tussen Turks brood.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥